"ΠΑΤΡΑ: 17 ετών... «βαποράκι», το οποίο μάλιστα στόχευε να πουλήσει ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, ήταν ο νεαρός αλλοδαπός που συνέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών, την Τετάρτη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος βρέθηκε να κατέχει 35,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, την οποία και...
προσπαθούσε να «προωθήσει» ακριβώς έξω από την την περίφραξη του 3ου Εσπερινού Σχολείου Πατρών, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννου Πράτσικα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γύρω από τα σχολεία της περιοχής έχουν συλληφθεί «βαποράκια» ή ανακαλύπτονται πειστήρια χρήσης ναρκωτικών. Ωστόσο, η ανησυχία όλων των αρμοδίων φορέων μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς φαίνεται πως τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών χρησιμοποιούν πλέον και ανήλικους προκειμένου να διακινήσουν πιο εύκολα και δίχως να κινήσουν υποψίες, ναρκωτικά στους σχολικούς χώρους.
Για κύκλωμα που στοχεύει σε σχολεία, αναφέρθηκε και ο διοικητής της Ασφαλείας Πατρών, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος και γνωστοποίησε την σύλληψη του ανήλικου και την αναζήτηση τριών ακόμη συνεργών του. «Από την προανάκριση προέκυψε πως ο 17χρονος μεταφέρθηκε με ένα Ι.Χ. επιβατικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλα τρία άτομα, οι οποίοι συμμετείχαν στην εγκληματική ενέργεια και αναζητούνται», ανέφερε ο διοικητής Ασφαλείας."
http://www.gowest.gr
Σάββατο 20 Μαρτίου 2010
"Βαποράκι" 17 ετών (!) συνελήφθη έξω από σχολικό συγκρότημα
Κυριακή 14 Μαρτίου 2010
Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Ρεπορτάζ: Κ. Αντωνάκος (απο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής)
«Kαπνός» για πάνω από 2.000.000 πολίτες έγιναν η ραγδαία ανάπτυξη και η αύξηση του εθνικού πλούτου των τελευταίων δεκαετιών καθώς και οι διακηρύξεις των κυβερνήσεων περί ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και στήριξης των αδυνάτων καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό του πληθυσμού που ζει στο όριο της φτώχειας παραμένει στο 20% σταθερά επί 14 έτη (1994-2007)…
Απογοητευτικά μέχρι τραγικά, για χώρα της ΟΝΕ, τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον κίνδυνο φτώχειας, σύμφωνα με τα οποία 2.186.869 άτομα προσπαθούν να επιβιώσουν με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 6.480 ευρώ, δηλαδή κάτω από 540 ευρώ τον μήνα, και σε επίπεδο νοικοκυριών 832.975 δίνουν τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης με ετήσιο εισόδημα 13.608 ευρώ ή 1.134 ευρώ τον μήνα. Η κατάσταση φτώχειας έχει επιδεινωθεί στους ανέργους, τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά και τους νέους.
Η χώρα μας κατέχει τα θλιβερά σκήπτρα στη φτώχεια στην ευρωζώνη με ποσοστό 20% έναντι 16% του μέσου όρου και σε ολόκληρο την Ε.Ε. των 27 μόνο τρεις χώρες, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Λετονία, έχουν υψηλότερα ποσοστά φτωχών ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Την ίδια ώρα λόγω των χαμηλών αποδοχών οι Ελληνες εργαζόμενοι σε ποσοστό 14% βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη, με το κοινωνικό κράτος να μοιράζει ψίχουλα στους πολίτες του. Αποτέλεσμα, οι δημόσιες παροχές να μειώνουν το ποσοστό φτώχειας μόνο κατά 21,7% όταν ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι 38%.
Ακόμα πιο απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τους μελλοντικούς κινδύνους, αφού πάνω από 2.500.000 πολίτες απειλούνται από τη φτώχεια και την ίδια ώρα σχεδόν 1.000.000 άτομα έχουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 4.840 ευρώ, δηλαδή κάτω από 401 ευρώ τον μήνα.
Ερευνα σοκ
Την οικονομική εξαθλίωση ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σκιαγραφούν οι βασικές διαπιστώσεις από την έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας:
Το 20% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια. Στις 15 χώρες της Ευρωζώνης, ο κίνδυνος φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις ανέρχεται στο 16%, κυμαινόμενος μεταξύ 11% στην Ολλανδία, 12% στην Αυστρία και τη Σλοβενία, 19% στην Ιταλία και 20% στην Ελλάδα και Ισπανία.
Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 22% και είναι μειωμένος κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας των ανέργων ανέχεται σε 37%, με σημαντική αύξηση κατά δύο μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, 21% και 20%, αντίστοιχα. Τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά με θήλυ μέλος απειλούνται από τη φτώχεια σε ποσοστό 27%, ενώ τα αντίστοιχα με άρρεν μέλος σε ποσοστό 23%.
Ο σχετικός κίνδυνος φτώχειας για τους εργαζομένους με πλήρη απασχόληση ανέρχεται σε 14% ενώ για τους εργαζομένους με μερική απασχόληση σε 26%.
Ο κίνδυνος φτώχειας των νοικοκυριών με εξαρτώμενα παιδιά και χωρίς εργαζόμενα μέλη ανέρχεται σε 44,0% του συνόλου των νοικοκυριών αυτής της κατηγορίας.
Ο κίνδυνος φτώχειας των νοικοκυριών με έναν γονέα και, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται σε 27%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τα νοικοκυριά με δύο γονείς και ένα εξαρτώμενο παιδί φτάνει το 22,0%.